 |
Men |
|
| |
 |
naptr |
|
| |
 |
gyerekszj |
|
"Ne add rm ezt a ruht, mert ettl n butatst kapok!"
"Nem akarok inni, nem csuklok, csak csiklandozza a hasamat valami!"
"Tudod anya n kibe vagyok szerelmes? - Kibe? -Tgedbe."
| |
 |
rtkek |
|
Csak egyet krj az lettl: mindenbl eleget!
Annyi napfnyt, hogy ragyogbbnak lsd az letet,
annyi est, hogy rtkeld a napstst,
annyi boldogsgot, hogy virulhasson a lelked,
annyi fjdalmat, hogy rtkeld az let apr rmeit,
annyi nyeresget, hogy elrd a vgyaidat,
annyi vesztesget, hogy rtkeld, amid van s
annyi dvzlst, hogy knnyebb legyen a vgs bcs.
| |
|
|
 |
receptek |
|
Karcsonyi alms- mkos stemny
Hozzvalk a tszthoz:
60 dkg finomliszt, 38 dkg margarin, 1 kiskanl s, 7-8 dkg cukor, 1 dkg leszt, 2 dl hideg vz, 1 tojs a lekenshez
Az almatltelkhez:
1 kg alma, 30 dkg cukor, 5-6 dkg zsemlemorzsa ,2 kiskanl Alms stemny fszerkeverk, 1 citrom reszelt hja
A mktltelkhez:
40 dkg cukor, 2 dl vz, 50 dkg rlt mk, 6-8 dkg mazsola
Elkszts:
A lisztben elmorzsolunk 35 dkg margarint, majd a cukorral, s az lesztvel meg a vzzel sszegyrjuk. Ragacsos marad, nem vlik el az edny faltl, de gy j. Letakarva legalbb 1 rra htszekrnybe tesszk. Ezutn 3 egyenl rszre osztjuk. Az egyiket lisztezett gyrlapon tepsi nagysgra nyjtjuk. Kivajazott tepsire fektetjk, villval megszurkljuk s elmelegtett stbe toljuk. Kzepes lnggal 180C-on kb. 10 perc alatt elstjk.
Az almatltelkhez a gymlcst meghmozzuk, durvra reszeljk, majd a tbbi hozzvalval gyorsan sszedolgozzuk. A harmadik tsztalapot kinyjtjuk, a kivajazott tepsi re simtjuk, az almatltelket rkenjk, majd az elsttt tsztalappal befedjk. A mktltelkhez a cukrot a vzzel felforraljuk, a mkot belekeverjk. Mazsolval gazdagtjuk, majd a tzrl lehzva hlni hagyjuk. Amikor kiss kihlt a tepsin lv tsztalapra rtegezzk, a maradk tsztt kinyjtjuk s a mktltelket befedjk vele. Flvert tojssal lekenjk, villval megszurkljuk, majd kzepesen forr stben 35 perc alatt megstjk.
| |
|
|
 |
BlogPlusz |
|
| |
 |
gondolatok |
|
A Dalai Lma, mikor arrl krdeztk, hogy mi az, ami a leginkbb meglepi az emberrel kapcsolatban, ezt vlaszolta: „Az ember. Mert felldozza az egszsgt, hogy pnzt keressen. Aztn felldozza a pnzt, hogy visszaszerezze az egszsgt. s mivel olyan izgatott a jvjvel kapcsolatban, hogy elfelejti lvezni a jelent: az eredmny az, hogy nem l sem a jelenben, sem a jvben. gy l, mintha soha nem halna meg, s aztn gy hal meg, hogy soha nem is lt igazn.”
| |
 |
nyelvtrk |
|
Lttam szrs hrcsgt, ppen szrpt szrcsgtt. Ha a hrcsg szrpt szrcsg, rtrnek a hrcsg grcsk.
Potyog ors, kotyog kors, rotyog bors, motyog kutya, ltyg gatya.
Kt pk kt szp kk kpet kr.
Csri csiga csaln cscsn cselleng. Csaln cscst csipegetve leng fent.
| |
 |
Trfons |
|

| |
|
|