Olcs pikk-pakk rtes
mkos-narancsos (vagy alms) s dis-kakas tltelkkel kszlhet, tetszs szerint.
Hozzvalk a tszthoz:
300 g liszt, 1 tojs, 175 g tejfl, 100 g olvasztott vaj s kb. 2 evkanl liszt a kenshez.
Mkos tltelk:
200 g darlt mk, 200 g porcukor, 2 evkanl narancs lekvr, 1 evkanl. mz, 80 g darlt hztartsi keksz, 70-80 ml tej.A lekvr helyett 1 db.reszelt almval is kszlhet.
Kakas, dis tltelkhez:
80 g darlt di, 2 evkanl. kaka, 5 evkanl. porcukor, olaj a kenshez
A lisztbl, tojsbl, tejflbl tsztt gyrunk s kinyjtjuk. Kicsit nehz. A vajat olvasszuk fel s a 2 evkanl liszttel ksztsnk rntst, gy, hogy ne legyen folys, de mg kenhet maradjon. Ez fontos, mert klnben kifolyik!
Kenjk r a kinyjtott tsztalapra, majd tekerjk fel, vgjuk 4 rszre, s rgtn mehet a htbe a tltelkek sszelltsig.
A mkos tltelkhez valkat sszefzzk egy kicsit, a tejbl csak annyit ntsnk hozz, hogy kenhet krmszer masszt kapjunk.
A dit, cukrot, kakat sszekeverjk egy tlba.
A stt melegtsk el 200 fokra.
A tsztkat elvesszk s egyet kinyjtunk j vkonyra, majd megtltjk a mk felvel s feltekerjk, majd stpapiros tepsire tesszk. Ksztnk mg egy mkos rudat.
A kvetkez kinyjtott tsztt megkenjk olajjal vagy olvasztott vajjal s megszrjuk a kakas, dis keverk felvel, majd ezt is feltekerjk s mg egy ugyanilyen rudat ksztnk.
A tetejket kenjk le tejfls olvasztott vajjal s toljuk az elmelegtett stbe, kb. 25 percre.
Porcukorral tlaljuk.
|