 |
Men |
|
| |
 |
naptr |
|
| |
 |
gyerekszj |
|
"Ne add rm ezt a ruht, mert ettl n butatst kapok!"
"Nem akarok inni, nem csuklok, csak csiklandozza a hasamat valami!"
"Tudod anya n kibe vagyok szerelmes? - Kibe? -Tgedbe."
| |
 |
rtkek |
|
Csak egyet krj az lettl: mindenbl eleget!
Annyi napfnyt, hogy ragyogbbnak lsd az letet,
annyi est, hogy rtkeld a napstst,
annyi boldogsgot, hogy virulhasson a lelked,
annyi fjdalmat, hogy rtkeld az let apr rmeit,
annyi nyeresget, hogy elrd a vgyaidat,
annyi vesztesget, hogy rtkeld, amid van s
annyi dvzlst, hogy knnyebb legyen a vgs bcs.
| |
|
|
 |
receptek |
|
Gzgombc
Hozzvalk 4 fre:
A tszthoz:
25 dkg liszt, 1,2 dl langyos tej, 1 dkg leszt, 1 evkanl cukor, 3 evkanl olvasztott vaj, 1 db tojs, 1 db tojssrgja, csipet s.
A tltelkhez:
4 teskanl nutella vagy szilvalekvr.
A szrshoz:
4 evkanl porcukor, 4 evkanl darlt mk
A vanliaszszhoz:
2 dkg fzhet vanlis pudingpor, 5 dl tej, 2 evkanl cukor.
Elksztse:
A lisztet dagaszttlba tesszk. Kzepbe kis fszket alaktunk ki. Beletesszk a cukrot, rmorzsoljuk az lesztt s felntjk a langyos tejjel. Hagyjuk, hogy az leszt 15 perc alatt felfusson. Hozzadjuk a tbbi anyagot s alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen 1 rn t kelesztjk. n a kenyrstbe rakom, csak a keleszt programra, s akkor a tejjel kell kezdeni!
Mivel ez egy kicsit lgyabb tszta bven allisztezett felleten gyrjuk t. A tsztt 4 rszre osztjuk. A tsztadarabokat kzzel 15-18 centis krr nyjtjuk. A kzepbe 1 teskanlnyi nutellt tesznk. Gombcc formljuk. Egy szlesebb lbos, vagy fazk aljba vizet engednk gy, hogy a gombcokat ne rje majd a vz. A lbas tetejre tiszta konyharuht fesztnk ki. Erre rakosgatjuk a gombcokat, kicsit tvolabb egymstl, mert a gzls alatt a gombcok megdagadnak. Egy msik lbassal -az a j ha ugyanakkora, mint amibe a vizet engedtk- lefedjk ket. jabb 30 percig kelesztjk, majd a legnagyobb fokozatra lltott lngon 20-25 perc alatt tgzljk. Kzben ne emelgessk fel a fedknt szolgl lbast, mert a gombcok sszeesnek.
Tlalskor a tnyr aljba vanliaszszt ntnk, amihez a tejet, a pudingport s a cukrot folyamatos kevers mellett addig fzzk, amg mrts srsgv nem vlik. Rszednk egy gombcot, vgl megszrjuk a porcukorral elkever mkkal.
| |
|
|
 |
BlogPlusz |
|
| |
 |
gondolatok |
|
A Dalai Lma, mikor arrl krdeztk, hogy mi az, ami a leginkbb meglepi az emberrel kapcsolatban, ezt vlaszolta: „Az ember. Mert felldozza az egszsgt, hogy pnzt keressen. Aztn felldozza a pnzt, hogy visszaszerezze az egszsgt. s mivel olyan izgatott a jvjvel kapcsolatban, hogy elfelejti lvezni a jelent: az eredmny az, hogy nem l sem a jelenben, sem a jvben. gy l, mintha soha nem halna meg, s aztn gy hal meg, hogy soha nem is lt igazn.”
| |
 |
nyelvtrk |
|
Lttam szrs hrcsgt, ppen szrpt szrcsgtt. Ha a hrcsg szrpt szrcsg, rtrnek a hrcsg grcsk.
Potyog ors, kotyog kors, rotyog bors, motyog kutya, ltyg gatya.
Kt pk kt szp kk kpet kr.
Csri csiga csaln cscsn cselleng. Csaln cscst csipegetve leng fent.
| |
 |
Trfons |
|

| |
|
|