paleo almspite
Hozzvalk:
10 dkg gesztenyeliszt, 10 dkg kkuszliszt (portott kkuszreszelk), 1 tk szdabikarbna, 3 tojs (elhagyhat)
pici s, 2 tk almaecet, kb. 1,5 dl vz
1 kg alma, 2 tk t ifmaghj, fahj, zls szerint mz
10-15 szem mandula, por eritrit.
Elksztse:
1. a tszta elksztshez a szraz hozzvalkat elkeverem, majd a tojsos-almaecetes vizet hozzntve sr tsztt kapok.
2. 180 fokos, elmelegtett stben 30-35 percig stm. Ne ijedj meg, ha tojs nlkl std berepedezik a teteje.
3. mikzben sl, lereszelem az almt, majd nhny perc alatt az tifmaghjjal rottyan egyet-kettt, nagyjbl sszemelegtem, semmikpp nem fzm tl. Ha desteni szeretnnk, mehet bele mz. Elengedhetetlen fszere a fahj:-) Az tifmaghj sszefogja az almt, gy fzs nlkl is megllja a helyt.
4. a kihlt tsztalapot kettvgom (Ne melegen vgd fel, mert trik!), mehet r az alma, majd a teteje.
5. tlals eltt megszrtam por eritrittel s prkltem r durvra trt mandult.
A tszthoz kln dests nem szksges. Magban a gesztenye s a kkusz kell dessget ad. A kkusz helyett szoktam rlt mandult is hasznlni. Akkor teszek nmi mzet a tsztba.
|